Bozcaada Gezi Rehberi
Bozcaada'da gezilecek yerler ve Bozcaada'nın tarihi mekanlarını merak eden okuyucularımız için, Bozcaada'da ne yenir, Bozcaada'dan ne alınır gibi tüm bilgileri öğrenebileceğiniz Bozcaada gezi rehberini sizin için hazırladık.
Bozcaada Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
Türkiye'nin 3. büyük adası olan ve Çanakkale iline bağlı oaln Bozcaada büyük olmasına rağmen 1 tam günde gezip bitirilebilir. Adanın sağ tarafı Rum, sol tarafı ise Türk mahallesidir.
Bozcaada Nerededir?
Bozcaada, Çanakkale Boğazı'nın 20 kilometre güneybatısında, Biga yarımadasının ön kısmında ve Ege Denizi'nin kuzeyinde yer alır.
Türkiye'nin 3. büyük adası olan Çanakkale iline bağlıdır.
Bozcaada'ya Ne Zaman Gidilir?
Ege Denizi'nde yer almasına rağmen Akdeniz ikilimine sahip olmayan Bozcaada, kuzey rüzgarları sert eser ve nem oranını düşürür. Kışın çok fazla yağış almaz. Deniz tatili yapmak için en uygun aylar ise Mayıs-Ağustos arasıdır.
Bozcaada'ya Nasıl Gidilir?
Bozcaada'ya Yenikapı-Bandırma deniz otobüsleri ile gelip, oradan araç ile Geyikli Feribot İskelesi'ne gidebilirsiniz. Geyikli Feribot İskelesi'nden de feribotla ulaşabilirsiniz.
Bozcaada'da Nerede Kalınır?
Bozcaada'da konaklama seçenekleri oldukça geniştir. Konukevleri, bungalowlar, pansiyon, apart otel ve butik otel gibi seçenekleri ile Bozcaada'da her bütçeye uygun mekan bulabilirsiniz. Son yıllarda oldukça fazla ziyaretçi alan adaya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız yararınıza olacaktır.
Bozcaada'da Ulaşım
Bozcaada'da bisiklet kiralayabilir ve bisiklet ya da scooter ile Bozcaada sokakalarını keşfe çıkabilir ya da taksi veya minibüs seçeneklerini kullanarak istediğiniz yere gidebilirsiniz.
Bozcaada'da Gezilecek Yerler
Bozcaada'da gezmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz yerler şöyle; Bozcaada Müzesi, Bozcaada Kalesi, Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri, Meryem Ana Kilisesi, Şarap Fabrikaları, Ayazma Manastırı ve Ayazma Plajı, Habbeler Koyu ve Mitos Plajı, renkli ve mis kokulu çiçeklerle süslü ada sokakları..
Bozcaada'da Ne Yenir?
Türk ve Rum mutfağının bir sentezi olan Bozcaada mutfağında bir tarih yatar. Leziz gelincik şerbetini, kakuleli, damla sakızlı ya da mercan köşklü Türk kahvesi çeşitlerinden mutlaka birini ya da hepsini deneyin.
Meşhur Çiçek Pastanesi'nde badem ezmeli kurabiyeyi tadabilirsiniz. Rum Mahallesinde yer alan Sandal Restaurant Talay şarabı eşliğinde kalamar dolması, kabak çiçeği dolması, elmalı semizotu yiyebilir ve yemeğinizi Sakızlı Muhallebi ile taçlandırabilirsiniz.
Bazı restoran ve cafe önerileri ise şöyle; Mor Meyhane, Martı Restoran, Limonsteak House, Simyon Meyhane, Tenedos Balık Evi, Polente Cafe, Adalı Gurme, Oda Cafe, Fuska Bar...
Bozcaada Gece Hayatı
Bozcaada'da diğer popüler turistik yerler gibi çok hareketli ve yüksek dozda müziğin eşlik ettiği geceler yaşanmaz. Adada dizco, bar ve gece kulübü bulunmaz, onun yerine mezeler ve dost sohbetleri eşliğinde rakı-balık yapılacak, sahilin ve yıldızların tadına varılabilecek huzur dolu sakin geceler hüküm sürer.
Bozcaada'dan Ne Alınır?
Kakuleli, damla sakızlı, mercanköşklü Türk kahvesi çeşitleri, nefis gelincik şerbeti, gelincik lokumu. Adaya has nefis üzümden yapılma şarapları denemenizi tavsiye ederiz. Bozcaada'ya has şaraplar Yunatçılar, Talay, Amadeus, Ataol, Corvus.
Ayrıca adadan el işi ürünler, bez bebekler, takılar, rüzgar gülü ile süslü eşyalar, yöresel kıyafetler, seramik figürler alınabilir.
Bozcaada Festivaller
Haziran: Şarap Tadım Günleri
Temmuz: Yelken Yarışları, Ayazma Panayırı, Ozanın Günü ve İlayda Okuması
Ağustos: Yunatçılar Yıldönümü
Eylül Bağ Bozumu Festivali, Yerel Tatlar Festivali