Çeşme Gezi Rehberi
Çeşme Nerededir, Çeşme'de Nereler Gezilir, Çeşme'ye Nasıl Gidilir, İzmir'de Gezilecek Yerler
Çeşme'nin gezilecek yerleri ve İzmir Çeşme'nin tarihi mekanlarını merak eden okuyucularımız için, Çeşme'de ne yenir, Çeşme'den ne alınır gibi tüm bilgileri öğrenebileceğiniz Çeşme gezi rehberini sizin için hazırladık.
Çeşme Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
Her yıl hem Türkiye'nin hem de dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçi akınına uğrayan Çeşme, deniz ve güneş tatili için gidilebilecek en güzel ve popüler yerlerden biridir. Kültürel miras olarak da pek çok tarihi esere ev sahipliği yapan Çeşme, tarihe meraklı gezginler için biçilmiş kaftan.
Çeşme Nerededir?
İzmir'in batısında yer alan Çeşme'nin doğusunda Urla, kuzeyinde Karaburun, batı ve güneyinde ise Ege Denizi bulunur.
Çeşme'ye Ne Zaman Gidilir?
Ege Bölgesi'nde yer alan Çeşme tipik bir Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları oldukça sıcak ve kurak, kışları ise bol miktarda yağış alan ılıman bir iklime sahiptir.
Çeşme'ye Nasıl Gidilir?
Çeşme'ye uçak yoluyla ulaşmak oldukça rahattır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelebilir ve sonrasında Çeşme'ye otobüsle gidebilirsiniz.
Bunun yanında birçok seyehat firmasının Türkiye'nin bir çok ilinden Çeşme'ye otobüs seferleri mevcuttur.
Çeşme'de Nerede Kalınır?
En çok ziyaret edilen turizm beldelerinden biri olan Çeşme'de konaklama seçenekleri arasında çok sayıda pansiyon ve otel vardır. Çeşme'nin yakınında olan Alaçatı ve Ilıca'da her bütçeye uygun kalınacak taş evlerden oluşan butik oteller bulabilirsiniz.
Çeşme'de Ulaşım
Çeşme'de ulaşım sağlanan en rahat ulaşım araçları otobüs ve dolmuşlardır. Arabayla geze geze her yeri görmek isteyenler içinse araba kiralama seçeneği ve dileyenler için de taksi seçeneği mevcuttur.
Çeşme'de Gezilecek Yerler
Tarihi yapılar: Osmanlı padişahı 2. Beyazıd zamanında yaptırılan tarihi Çeşme Kalesi ve önündeki Türk Komutanı Kaptan'ı Derya'nın heykeli ilgi görmektedir. Çeşme Kalesi'nin içinde bir de Çeşme Müzesi bulunmakta. Türlü hastalıkları iyileştirdiği düşünülen Şifne Kaplıcaları da çok sayıda ziyaretçi alan yerlerden bir tanesi. Dalgalı deniz sevmeyenler için popüler ve plaj eğlencesinin merkezlerinden biri Ayayorgi, Çiftlikköy Plajı, parlayan kumları ile Pırlanta Plajı, Alaçatı.
Çeşme'de Ne Yenir?
Ege mutfağının özelliklerini taşıyan Çeşme'de yenmesi gerekenlerin arasında Çeşme Marina'da ve birçok yerde yiyebileceğiniz taze balık çeşitleri, her yerde bulabileceğiniz midye dolma, kumru, boyoz, meşhur Rumeli Pastanesinden dondurma, sakız ağaçlarından toplanan sakızlardan yapılan sakızlı bademli kurabiye, lokma tatlısı.
Çeşme Gece Hayatı
Çeşme'de gece hayatı diğer hareketli tatil beldeleri kadar olmasa da oldukça renklidir. Özellikle Alaçatı Portta ardı ardına açılan mekanlarda her zevke ve keseye uygun eğlence bulmak mümkün. Çeşme Anfi Tiyatro'da ünlü sanatçıların konserlerini izleyebilirsiniz. Ayrıca cafe ve restoranların canlı müzikleri eşliğinde yemeğinizi yiyebilir ve sonrasında sahilde keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Çeşme'de Alışveriş
Çeşme'de hediyelik eşya dükkanları oldukça fazladır. Bu dükkanlardan sevdiklerinize ve kendinize hediyeler alırken Çeşme'ye has hediyeleri de giderken yanınızda götürebilirsiniz. Çeşme'den dönerken alabileceğiniz şeyler arasında sakızlı Türk kahvesi, sakız reçeli, sakızlı lokum, sakızlı likör, sakızlı gazoz yani sakızla yapılmış aklınıza gelecek birçok şey, incir, zahter, limon çiçeği, bal, fıstık reçeli, lavanta kesesi, yöre kadınlarının el yapımı işleme el işleri, seramik biblo ve heykelcikler, el yapımı takılar, deniz kabuğundan süsler, kapı süsleri ve hoş magnetler gibi birbirinden çeşitli ve güzel hediyeler alabilirsiniz.
Çeşme Festivaller
Nisan – Alaçatı Ot Festivali, Uluslararası Urla Enginar Festivali, Turizm Haftası Kutlamaları
Haziran - Yarımada Spor Oyunları
Temmuz – Kabotaj Bayramı Kutlamaları ve Su Sporları Şenliği,
Çeşme Uluslararası Festival ve Şarkı Yarışması
Ağustos - Uluslararası Alaçatı Sörf Şampiyonası, Çeşme Uluslararası Sinema Günleri, Boat Show
Eylül – Su Ürünleri, Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, Şarap Festivali