Selçuk Gezi Rehberi


Selçuk'ta gezilecek yerler ve Selçuk'un tarihi mekanlarını merak eden okuyucularımız için, Selçuk'ta ne yenir, Selçuk'tan ne alınır gibi tüm bilgileri öğrenebileceğiniz Selçuk gezi rehberini sizin için hazırladık.

Selçuk Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

Selçuk'un eski adı Ayasuluk'tur ve 1914'te ismi Selçuk olarak değişmiştir. Önceleri Kuşadası'na bağlı olan Selçuk, 1957 tarihinde İzmr'e bağlanmıştır. Efes'e ev shaipliği yapan tarihi antik kenttir. Meryem Ana'nın evi ve St. John'un İncil'ini yazdığı görkemli Bizans yapısı St. John Kilisesi burada yer alıyor.

Selçuk Nerededir?

Selçuk, İzmir'in güney köşesinde ve ondan 86 kilometre uzaklıkta yer alır. İzmir'in ilçesidir.

Selçuk'a Ne Zaman Gidilir?

Selçuk'ta Akdeniz iklimi hakimdir. Yani yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlıdır. Yaz aylarında ise sıcaklık ortalama 25 derece civarındadır. Selçukve yakınındaki turistik yerlerden de faydalanmak istiyorsanız, Selçuk'a Mayıs ve Eylül ayları arasında gelebilirsiniz.

Selçuk'a Nasıl Gidilir?

Selçuk'a ulaşma alternatifleri arasında demiryolu, karayolu ya da havayolu sayılabilir.

Selçuk'tan İzmir Adanan Menderes Havalimanı uzaklık 60 km'dir.

Birçok seyahat firmasının Selçuk'a direk otobüs seferleri bulunmaktadır.

Selçuk'ta Nerede Kalınır?

Selçuk'ta konaklama seçenekleri oldukça gelişmiştir. Her bütçeye göre konaklama alternatifleri mevcuttur. 5 yıldızlı otellerden 3 yıldızlı otellere, butik otel, konuk evi ve pansiyonlarda konaklamak mümkündür.

Selçuk'ta Ulaşım

Selçuk içinde ulaşım oldukça kolaydır. İlçede otobüs, minibüs ve taksiler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Selçuk'ta Gezilecek Yerler

Efes Antik Kenti, Meryem Ana'nın Evi, en ihtişamlı Bizans yapılarından biri olan St. John Kilisesi, Artemis Tapınağı kalıntıları, Yedi Uyuyanlar (Uyurlar) Mağarası, Kurudağ Mağarası, Selçuk Kalesi, Hadrian Tapınağı, Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Camii, St. Jean Bazilikası Belevi Masuseleum. Selçuk'un 11 kilometrelik harika kumsalı ve Kuş Cenneti, Selçuk'a 8 km. uzaklıktaki eski bir Rum köyü olan nostaljik görüntüdeki Şirince Köyü.

Selçuk'ta Ne Yenir?

Selçuk'ta Eğe mutfağının tipik etkilerini görmek mümkün. Yani yine zeytinyağlılar, otlarla yapılmış mezeler ve deniz ürünleri başrolde. Burada yiyebileceğiniz bazı yiyecekler; en çok yenilen yemeklerden çöp şiş, midye dolma, sardalye buğulaması. Şirince'ye giderseniz, burada meşhur olan ahududu, vişne ve diğer meyvalar ile yapılmış şaraplar.

Selçuk Gece Hayatı

Selçuk merkezinde ve çevresinde pek çok kafe, bar ve şarap evi bulunmakta. Bu mekanlardan birinde gecenizi keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Selçuk'tan Ne Alınır?

Selçuk'tan alınabilecekler arasında hem Selçuk'ta hem de Şirince'de bulunabilecek meşhur meyve şarapları yer alıyor. Vişne ve ahududu şarabı denemeye değer..

Ayrıca Cumartesi günleri Selçuk'ta kurulan semt pazarında hem taze meyve ve sebzeleri hem de antika figürleri bulabilirsiniz. Merkez mağazalarında ise alabileceğiniz bir sürü hediye ürün yer alıyor. Bunlar arasında ise kilim, halı, seramik figürler, el emeği ile yapılmış otantik takılar bulunabilir. Efes genel olarak yabancı turistlere yönelik olarak Meryem Ana figürünü işleyen hediyelikler bulunuyor.

Selçuk Festivaller

Eylül ayının ilk haftası Selçuk Efes Festivali